HEM

* Ä *

I VÄNTAN
PÅ VENDELA

FÖRLOSSNINGEN

FÖRSTA DAGARNA

PÅKLÄDNINGEN

BEGRAVNINGEN

TIDEN EFTERÅT

TACK

* L *

TANKAR TILL VENDELA

HÖGTIDER

* S *

VENDELAS NAMN

STJÄRNTECKEN

MÅNADSSTENAR

* K *

HANTERA SORG

BEMÖTA SORG

FÖRENINGAR

ARTIKLAR

ORDLISTA

BOKTIPS

* A *

FOTON

BILDER

GRAFIK

E-KORT

* D *

DIKTER

KLOKA ORD

ÄNGLAORD

SÅNGTEXTER

MUSIKTIPS

* E *

GRAVPYSSEL

ÄNGLAPYSSEL

MINNESSAKER

* Ä *

ÄNGLAVÄNNER

MINNESDAGAR

* N *

BARNLÄNGTAN

GRAVID IGEN

BARN IGEN

LILLASYSTER VILDA

LILLASYSTER VEGA I HIMLEN

* G *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* E *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* L *

ZOIELI

   

 

ALLA DESSA TV-PROGRAM

Har jag blivit känsligare Vendela eller är det så att TV-program och filmer mer och mer handlar om barn och död?

Det har kommit flera sjukhusserier på TV och många flera dokumentärer om sjukhus, barn och tragiska livshistorier. Dessutom upplever jag att det just nu finns många filmer som handlar om att träffa och prata med döda på andra sidan. Givetvis handlar många filmer om barn eftersom det är så starkt och hjärteknipande för de flesta, oavsett om man mist eget barn eller ej. Det är ju varje föräldrers mardröm att mista ett barn.

Jag blir så påmind om sorgen och saknaden efter dig Vendela. Varje gång jag ser att det handlar om barn som har det svårt eller som dött på nyheterna eller på film. Varje gång tänker jag på dig. Varenda gång. Är det film tänker jag på hur verklighetstroget det är och mina egna minnen sätter igång känsloreaktioner. Är det på nyheterna så blöder mitt hjärta för barnen och dess familjer och mina egna minnen sätter igång känsloreaktioner.

Kanske är jag extra känslig för att jag är så trött när jag väl hinner se på TV på kvällarna och din lillasyster äntligen har somnat? Kanske är det mer ledsamma historier om barn på TV nu? Ofta har jag sett någon snäll och ofarlig film och helt plötsligt och oväntat handlar det om barn och döden. Dessa gånger är jag så oförberedd och det är svårt att värja sig. De som gjort filmen har väl på något sätt lyckats när de fått reaktioner, men för mig som mist barn är det reaktioner förknippade med traumatiska minnen.

Det har hunnit gå snart 4½ år och sorgen går mer och mer över i en konstant saknad. När jag ser barn och sorg på TV slängs jag tillbaks till din födelse och död. Ibland känns det som det gått en livstid sedan och ibland känns det som om det hade hänt igår. Du finns alltid med i tankarna Vendela, i litet och i stort. Du finns alltid med.Mamma Elisabeth december 2006


Upp

Tillbaka till Tankar till Vendela

   

 

 

 
 
 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.