HEM

* Ä *

I VÄNTAN
PÅ VENDELA

FÖRLOSSNINGEN

FÖRSTA DAGARNA

PÅKLÄDNINGEN

BEGRAVNINGEN

TIDEN EFTERÅT

TACK

* L *

TANKAR TILL VENDELA

HÖGTIDER

* S *

VENDELAS NAMN

STJÄRNTECKEN

MÅNADSSTENAR

* K *

HANTERA SORG

BEMÖTA SORG

FÖRENINGAR

ARTIKLAR

ORDLISTA

BOKTIPS

* A *

FOTON

BILDER

GRAFIK

E-KORT

* D *

DIKTER

KLOKA ORD

ÄNGLAORD

SÅNGTEXTER

MUSIKTIPS

* E *

GRAVPYSSEL

ÄNGLAPYSSEL

MINNESSAKER

* Ä *

ÄNGLAVÄNNER

MINNESDAGAR

* N *

BARNLÄNGTAN

GRAVID IGEN

BARN IGEN

LILLASYSTER VILDA

LILLASYSTER VEGA I HIMLEN

* G *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* E *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* L *

ZOIELI

   

 

NALLE PUH-DRÄKTEN

1999 köpte jag denna Nalle Puh-dräkt i London till min lillebror och svägerska som då väntade sitt första barn. Jag och min svägerska var/är väldigt förtjusta i Nalle Puh.

1999 befann jag mig i sorg. Sorg över att inte ha fått barn efter 7 års kamp och längtan. Sorg över att det inte skulle bli biologiska barn och sorg över att min f.d. man och jag glidit isär under barnlängtanskampen. Samtidigt som jag var glad för att min lillebror väntade barn gjorde det ont i mitt hjärta. Både min lillebror och min bästa vän, som också hade hunnit få barn, skulle ju inte få barn förrän långt efter mig. Det var ju jag som alltid varit så barnkär...

Nalle Puh-dräkten blev något stort och symboliskt för mig. Jag hade önskat så innerligt att få lov att köpa till mitt eget barn, men förstod nu att det inte skulle bli så. Det var ett stort steg för mig att köpa den här dräkten till någon annans barn.

På något konstigt sätt så vände livet, jag träffade din pappa Peter och blev mirakulöst gravid med dig Vendela. Jag var så lycklig över att det fortfarande såldes lite Nalle Puh-kläder i affärna och Nalle Puh blev temat för hela graviditeten med dig. Sängkläder, mjukissaker, kläder och saker blev med Nalle Puh på. Jag visste också att jag kunde få låna Nalle Puh-dräkten som din kusin Joel och sedan Tuva hade på sig. Jag längtade så efter att få fotografera dig i mängder och i tankarna fanns givetvis... att fotografera dig i Nalle Puh-dräkten.

Nu har din lillasyster Vilda ärvt dräkten och hon har blivit fotograferad i den. I mina tankar finns barnlängtan och saknaden efter dig Vendela. Tänk att 1999 trodde jag aldrig att jag skulle få biologiska barn någonsin. Jag kunde heller aldrig ana att jag skulle få och mista dig några år senare. Nu när jag ser Vilda i dräkten så ser jag dig samtidigt och du är än mer närvarande. När jag fotograferar Vilda fotograferar jag dig samtidigt. Det låter konstigt väl, men så är det hela tiden nu. Både glädje och sorg på samma gång. Jag är så kär och lycklig över din lillasyster samtidigt som jag saknar dig så det gör ont och tårarna rinner...

Du finns alltid med mig Vendela. Min förstfödda högt älskade lilla mirakeltjej!


Mamma Elisabeth, 28 december 2005

 

Vilda, 28 december 2005


Upp

Tillbaka till Tankar till Vendela

   

 

 

 
 
 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.