HEM

* Ä *

I VÄNTAN
PÅ VENDELA

FÖRLOSSNINGEN

FÖRSTA DAGARNA

PÅKLÄDNINGEN

BEGRAVNINGEN

TIDEN EFTERÅT

TACK

* L *

TANKAR TILL VENDELA

HÖGTIDER

* S *

.

VENDELAS NAMN

STJÄRNTECKEN

MÅNADSSTENAR

* K *

HANTERA SORG

BEMÖTA SORG

FÖRENINGAR

ARTIKLAR

ORDLISTA

BOKTIPS

* A *

FOTON

BILDER

GRAFIK

E-KORT

* D *

DIKTER

KLOKA ORD

ÄNGLAORD

SÅNGTEXTER

MUSIKTIPS

* E *

GRAVPYSSEL

ÄNGLAPYSSEL

MINNESSAKER

* Ä *

ÄNGLAVÄNNER

MINNESDAGAR

* N *

BARNLÄNGTAN

GRAVID IGEN

BARN IGEN

LILLASYSTER VILDA

LILLASYSTER VEGA I HIMLEN

* G *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* E *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* L *

ZOIELI

   

 

VÄSTERLÄNDSK ASTROLOGI

Enligt västerländsk astrologi är Vendela född i kräftans tecken, 22 juni - 22 juli. Kräftan är ett kardinalt tecken och har vatten som sitt element. Kräftans ädelsten är bl.a. pärla och kräftans blommor är akantus, vindeväxter, lilja, pelargonia, näckros, vita rosor, alla vita blommor.

Soltecknet Kräftans grundpersonlighet: "Behovet att skydda sig själv och familjen mot alla hot är ett av kräftans främsta särdrag. Säger man emot en kräfta i en diskussion träder ett remarkabelt försvarssystem genast i funktion. Han/hon mörknar, rynkar ögonbrynen och ger ett blixtsnabbt och ganska fränt svar. Kräftan kan ge ett gåtfullt intryck, men vid närmare bekantskap finner man kärlekfull ömhet och omtanke under den sträva ytan. Här blandas högspända emotioner med mycket stor intuition."

Traditionella kräftandrag; kärleksfull, känslosam, intuitiv, fantasirik, slug, försiktig, beskyddande, sympatisk, ombytlig, lynnig, överkänslig.

Informationen är från "Stora Astrologiboken" av Julia och Derek Parker.

Andra sajter att kika in på om man är intresserad av astrologi är ex. Astro hos Astrid, Stjärnrummet, Astrologibok online, Astrologi & Numerologi

 

KINESISK ASTROLOGI

Vendela är född i Hästens tecken som sträcker sig från 12 februari 2002- 31 januari 2003. Element: vatten. Förra perioden i hästens tecken var 1990-1991.

Dessa egenskaper passar in på hästpersonligheten: omstörtande, karismatisk, sportig, social, eldig, elegant, frihetsälskande, tävlingslysten, lagspelare, bekräftelsetörstig, vältalig, nyfiken, fördomsfull och samarbetsvillig.

Läs mer om kinesisk astrologi här där denna information är hämtad, eller på www.monika.nu På den sistnämnda sajten finns även möjlighet till att kombinera västerländsk och kinesisk astrologi och läsa t.e.x. om kräfta/häst.

 

LITE TANKAR...

Sidorna med namnens betydelse, stenarna och astrologin kom till en kväll när jag satt och tänkte på hur Vendela skulle ha blivit och att jag aldrig fick lära känna hennes personlighet. De egenskaper hon har i min fantasi är ju just från min fantasi och egna önskningar. Peter brukar skämta att hon skulle säkert ha fått mitt humör, men det får jag ju aldrig veta. Något jag undrar mycket är om hon skulle ha varit lika bestämd som hon såg ut...

Jag hade så gärna gett henne en tavla eller liknande med dessa uppgifter på för skojs skull. Inte för att läsas på blodigt allvar utan endast för skojs skull. Jag hade så gärna velat ge henne smycken med månadssten i. Jag hade så gärna velat skoja med henne om vilken liten vandal hon var när hon varit busig. Jag hade så gärna velat skämma bort henne med kärlek och omtanke, jag hade så gärna velat...

/Mamma Elisabeth Juli 2003


BABYHOROSKOP

Stenbocken
22 dec - 20 jan

Stenbocksbabyn vill ha rutiner, ordning och reda och är inte särskilt impulsiv. Det är ett mycket aktivt barn redan från början och allt ska utforskas, plockas isär, sättas ihop med imponerande målmedvetenhet. Och var sak har sin plats. Stenbocksbabyn vet vad hon vill och det genast. Äta när man är hungrig och sova när man är sömnig annars blir det liv. En Stenbock är sällan tyst.

Vattumannen
21 jan - 18 feb

Din lilla Vattumannababy har en forskande, nästan genomträngande blick redan från början. Han studerar dig noggrant och du kan ibland känna att han ser rätt igenom dig. Vet han vad du tänker? Nej då! Han är bara precis lika nyfiken på dig som du är på honom, och snart känner ni varandra utan och innan. Redan långt innan han börjar att prata förstår ni varandra på ert eget språk.

Fiskarna
19 feb - 19 mars

Du som får en Fiskbaby kan inte alls förstå varför dom säger att det är jobbigt att bli förälder. Hon är otroligt tillmötesgående och du känner dig riktigt bortskämd. Det är inga problem för er att hitta rutiner ni båda trivs med och ibland är din baby så lätt att ha att göra med att du nästan blir orolig. Hon är också mycket känslig och känner precis av hur du mår och delar dina känslor.

Väduren
20 mars - 18 april

Din vädurbaby är otroligt pigg från start. Han är en riktig äventyrare som inte kan vänta länge nog innan han börjar upptäcka sin egen förmåga och världen runt omkring. Det är full fart hela tiden...han kryper tidigt, och han springer nästan innan han ens kan gå så bråttom är det. Och var inte orolig för att han inte säger ifrån. Även det gör han så det riktigt märks, ibland bara för att retas.

Oxen
19 april - 19 maj

Även du som får en Oxebaby möter inga större problem. Hon är oftast väldigt nöjd och lugn. Hon äter ordentligt och sover länge och stadigt. Humöret är förvånansvärt jämt och med ett imponrande tålamod. Men när det väl tar slut så lär du märka det. Det visar hon med en kraftfull stämma och en tjurighet som håller i sig en bra stund. Men sen är allt glömt och förlåtet, och livet fortsätter i samma lugna takt som innan.

Tvillingarna
20 maj - 20 juni

Med din Tvillingbaby får du fullt upp. Han gör sig hörd praktiskt taget hela tiden med små lustiga, ofta härmande läten. Han är otroligt nyfiken på allt och alla och vill för allt i världen inte missa någonting. Därför är han också väldigt rastlös och har inte tid att stanna länge på ett och samma ställe. Det ska vara omväxling och nya saker att leka med hela tiden.

Kräftan
21 juni - 21 juli

Din kräftbaby är full med starka, varma känslor redan från start. Hon knyter genast till sig sina föräldrar och verkar ha det hur mysigt som helst. Kräftan tar gärna all din uppmärksamhet och vill gärna bli bortskämd, men lika mycket som hon tar ger hon också igen med märkbar uppskattning och massor av värme och kärlek.

Lejonet
22 juli - 21 aug

Även Lejonbabyn vill hemskt gärna bli ordentligt bortskämd och ha precis all uppmärksamhet. Det är ett ståtligt barn, som tidigt förstår när man säger vackra saker om honom. Han besitter därför ett stark självförtroende men även en väldig charm som få människor kan stå emot. Ett lejon visar väldigt tydligt vad han vill, med en röst som hörs och inte kan bli ignorerad.

Jungfrun
22 aug - 21 sep

Din lilla Jungfrubaby är nästan outtröttlig, med en ork och en envishet som ofta sträcker sig långväga över din. För Jungfrun är det viktigt att förstå och göra sig förstådd så fort som möjligt. Lika viktigt är det också att lära sig världen runt omkring. Hon är därför sällan tyst, och har heller inte tid att sova särskilt långa stunder i sträck.

Vågen
22 sept - 22 okt

Din lilla Vågbaby och du trivs verkligen ihop. Precis som fisken är han väldigt lyhörd för dina känslor och behov och han anstränger sig riktigt för att ni ska fungera så bra ihop som möjligt. Han är tyst när du vill, men diskuterar gärna om du hellre vill det. Men det är viktigt att du visar samma uppmärksamhet för din vågbabys behov annars kan det allt bli riktigt livat.

Skorpionen
23 okt - 21 nov

Din Skorpionbaby är ett riktig litet busfrö, som gärna retas för att få dig att visa dina känslor och som älskar att locka dig till skratt. Hon överraskar dig ständigt genom att bete sig annorlunda mot vad du väntat dig, och är inte alltid den lättaste att ha att göra med. Men hon är inte busig på ett bullrigt eller särskilt livligt sätt, utan är snarare en ganska klurig liten bebis.

Skytten
22 nov - 21 dec

Din lilla Skytt är en riktig liten drömmare, med tankarna mycket långt borta. Han har inga större behov av rutiner, utan sover när han vill och gärna länge, men kan också gärna ligga vaken på natten. Du ser henne ofta ligga och jollra och nynna på egenhittade "visor", med en blick som talar om att hon tänker på helt andra saker än vad du trodde att en baby brukade ägna sig åt.

Upp

 

   

 

 

 
 
 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.