HEM

* Ä *

I VÄNTAN
PÅ VENDELA

FÖRLOSSNINGEN

FÖRSTA DAGARNA

PÅKLÄDNINGEN

BEGRAVNINGEN

TIDEN EFTERÅT

TACK

* L *

TANKAR TILL VENDELA

HÖGTIDER

* S *

VENDELAS NAMN

STJÄRNTECKEN

MÅNADSSTENAR

* K *

HANTERA SORG

BEMÖTA SORG

FÖRENINGAR

ARTIKLAR

ORDLISTA

BOKTIPS

* A *

FOTON

BILDER

GRAFIK

E-KORT

* D *

DIKTER

KLOKA ORD

ÄNGLAORD

SÅNGTEXTER

MUSIKTIPS

* E *

GRAVPYSSEL

ÄNGLAPYSSEL

MINNESSAKER

* Ä *

ÄNGLAVÄNNER

MINNESDAGAR

* N *

BARNLÄNGTAN

GRAVID IGEN

BARN IGEN

LILLASYSTER VILDA

LILLASYSTER VEGA I HIMLEN

* G *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* E *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* L *

ZOIELI

   

 

BOKTIPS - BARNLÄNGTAN

 

Titel
Barn av glas
Författare
Åsa Holmgren
Förlag
Förlags AB Björnen
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

Livet är som en ouppnåelig dröm eller en ständigt närvarande vardag. Livet kan inte fångas eller beskrivas, det kan bara levas. Drömmar ger oss oanade krafter. De kan leda oss rätt i våra svåra val.

”Barn av glas” är en berättelse om hur ett ungt par lever sin dröm om att skapa ett nytt liv. Det kostar på, när naturen spelar dem många spratt. Och när möjligheterna ställs mot den krassa verkligheten. Men med en stor portion kärlek och tålamod genomlider de provrörsbefruktningens olika faser. Här finns inga lätta vinster, när relationen till den käraste utsätts för prövningar eller när behandlingen kräver många och oväntade insatser.

I denna ”innefrånskildring” blottas den svåra, känslomässiga berg- och dalbana, som alla par utsätter sig för, som ber om hjälp för att kunna få barn. Det är en varm och dramatisk berättelse om hur man kan uppleva behandlingen, samtidigt som hela ens relation sätts på spel.

”Barn av glas” ger ett patientperspektiv på vården och visar på många av dess grundläggande problem; hur förhåller vi oss till den medicinsk-tekniska utvecklingen, vem har rätt att bestämma över livet, vad är en rättvis prioritering…???

www.barnavglas.se

 

Titel
Barnen som aldrig blev
Författare
Sigbritt Netterfors Ernald och Inger Harlén
Förlag
Alfabeta
Bandtyp
Inbunden
Utgiven
1994
Antal sidor
.
ISBN
9789177124252
Kommentar

"I vår tid får vi inte barn. Vi skaffar dem. När det passar oss. För några av oss hakar det upp sig. Barnen kommer inte när vi väl bestämt oss. Under några år handlade nästan allt om att få ett barn..." Två kvinnors berättelse om sin ofrivilliga barnlöshet. Inkännande och personligt en stark bok om ett svårt ämne. Med förord av läkarna Lars Nilsson och Per-Olof Janson.
Övers. Lillemor Jonsson.

 

Titel
Det livet ger - en bok om barnlöshet och adoption
Författare
Anna Ellas
Förlag
Författarhuset
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

En bok om barnlöshet...
och om andra sätt att bli förälder på

En bok inför adoptionen...
men också för tiden därefter

En bok för alla som möter adoptivbarn...
och adoptivföräldrar i sitt arbete

En bok som både är personligt skriven -
och allmänt hållen

En bok med såväl känslor och inlevelse...
som insikt och reflektion

 

Titel
Du är inte ensam - En bok om endometrios
Författare
Gabriella Millo-Rudvall
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

Har du också endometrios?

Då delar du sjukdomen med 100 000 kvinnor i Sverige i barnafödande ålder. Trots det är det säkerligen få i din omgivning som har hört talas om sjukdomen.
Nu finns en bok om endometrios av journalisten Gabriella Millo-Rudvall ‚ den första i sitt slag på svenska. Boken heter "Du är inte ensam ‚ en bok om endometrios". I den berättar åtta kvinnor öppenhjärtigt om hur det är att leva med endometrios. Boken innehåller också ett medicinskt faktaavsnitt.

Så beställer du boken:
Boken kostar 190 kr inklusive porto.

Beställ den via e-post gabriellarudvall@hotmail.com
eller genom att betala in pengarna till Gabriellas postgiro 480 45 13-2.

Oavsett hur du beställer: glöm inte att ange din egen adress!

 

Titel
Fruktlösa försök
Författare
Ben Elton
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

Sam och Lucy tycks vara det perfekta paret. Framgångsrika, lyckliga och förälskade. Men livet är inte så enkelt. Trots idoga försök är de fortfarande barnlösa.
Lucy tycker att Sam är en torr, känslokall öken som hellre läser en tidning än visar känslor. Sam anser att Lucy anklagar honom eftersom hon kan gå förbi ett skyltfönster med babykläder utan att börja gråta.
Lucy vill ha en baby. Sam vill skriva ett filmmanus. Och eftersom möjligheten till en lyckad hormonbehandling och provrörsbefruktning är en på fem har Lucy avsevärt större chans än Sam att få sin önskan uppfylld.
Vad Sam och Lucy kommer att gå igenom är en så stor prövning att det är ovisst om deras kärlek överlever det.
"Fruktlösa försök" är på samma gång en berättelse där man skrattar högt och blir gripen. Den präglas av Eltons välkända humor, en roman lika träffsäker som "Popcorn" och med samma brännbara humor som "Nattgästen".

Ben Elton, ståuppkomiker och författare, är hela Englands humorälskling. Han har skrivit manus till TV-serierna Svarte Ormen, Hemma värst och Mitt liv som snut. Hans tidigare böcker, bl.a. Kampen mot Stark, Popcorn och Nattgästen, har blivit succéer både i England och övriga världen. "Fruktlösa försök" har filmats med Ben Elton som regissör.

 

Titel
Från akupunktur till shamanism - Guide till komplementär- och alternativmedicin
Författare
Suzanne Schönström
Förlag
Natur och Kultur
Bandtyp
Mjukband
Utgiven
2006
Antal sidor
240
ISBN
.
Kommentar
Guide till behandlingar, metoder och terapier.

Detta är en lättillgänglig guidebok om komplementär- och alternativmedicin i Sverige. Den beskriver ett 100-tal olika behandlingars och metoders ursprung, kännetecken och användningsområden. Komplementär- och alternativmedicin är ett område som expanderat enormt då vi vill bli friskare och få ut mer av våra liv. I Sverige finns det en mängd metoder som erbjuds vid sidan av den offentliga vården, och eftersom det i princip är ett oreglerat område är det extra viktigt att få överblick och information.

Suzanne Schönström är shiatsuterapeut och akupunktör och har för WHO:s räkning tagit fram riktlinjer för konsumenter vad gäller traditionell medicin och komplementärmedicin.

 

Titel
Förbättra din fertilitet
Författare
Camilla Porsman
Förlag
Fitnessförlaget
Bandtyp
.
Utgiven
2006
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
Många par som lider av ofrivillig barnlöshet känner sig maktlösa och ensamma. Den här boken ger nytt hopp. Genom att se över sin livsstil kan man i hög grad öka chanserna att bli gravid. Såväl den vanligaste orsaken till kvinnlig infertilitet (PCOS), övervikt och insulinkänslighet, som effekten av vissa fertilitetsmediciner och chansen att lyckas med assisterad befruktning kan påverkas av förändringar i livsstilen.

Förbättra din fertilitet innehåller därför både medicinska förklaringar och kost- och motionsråd som är specifikt utformade för att förbättra fertiliteten hos såväl kvinnor som män. Dessutom ger boken ett underlag för samtal med barnmorska, gynekolog och fertilitetsexperter.

Camilla Porsman är frilansjournalist och utbildad inom medicin, personlig träning, kostrådgivning och gruppträning. Hon har skrivit böcker om hälsa, träning och stresshantering.

 

Titel
Guldägget - föräldraskap i biomedicinens tid
Författare
Susanne Lundin
Förlag
Historiska media
Bandtyp
.
Utgiven
1997
Antal sidor
160
ISBN
ISBN 9789188930125
Kommentar

I Guldägget - Barnlöshet i biomedicinens tid granskar etnologen Susanne Lundin dagens syn på barnlöshet. Författaren diskuterar de många frågor som konstgjord befruktning väcker. Vad sker med människor när de ställs inför möjligheten att forma ett nytt liv? Och hur påverkas vår syn på oss själva och på familjen som institution?

 

Titel
Infertilitet
utredning och behandling genom assisterad befruktning
Författare
Julius Hreinsson, Lars Hamberger, Thorir Hardarson
Förlag
Studentlitteratur
Bandtyp
.
Utgiven
2005
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
Infertilitet, oförmåga eller svårigheter att uppnå graviditet och barnafödande, har varit ett globalt problemkomplex av central social betydelse sedan urminnes tider. Modern diagnostik och behandling, främst med assisterad befruktning, har dramatiskt förändrat bilden under de senaste 25 åren. Orsaksutredningen, som tidigare var både kostsam och tidskrävande, har förenklats och komprimerats till förmån för skilda behandlingsalternativ.

I boken beskrivs såväl kvinnliga som manliga orsaker till infertilitet samt orsakssamband som relaterar till det infertila paret. Insemination och in vitro beskrivs detaljerat liksom hanteringen av embryon i vävnadsodling. Morfologisk och genetisk värdering av embryokvaliteten, som spelar en avgörande roll för det slutliga resultatet, presenteras liksom frysbevaring av embryon. Boken tar dessutom upp det psykosociala omhändertagandet av det infertila paret samt uppföljningen av de barn som tillkommit med hjälp av avancerad medicinteknisk behandling. Avslutningsvis presenteras ett antal visioner om den tänkbara framtida utvecklingen inom området, i relation till de föreskrifter och lagbestämmelser som reglerar den kliniska tillämpningen.

Infertilitet vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom vård och medicin samt till det team av specialister som arbetar med infertilitetsproblem, alltifrån sjuksköterskor och barnmorskor till läkare och embryologer. Även det barnlösa paret kan ha stor glädje av boken.

Med boken följer en dvd med bilder och filmer som bland annat visar det mänskliga embryots tidigaste utvecklingsfaser.

 

Titel
Jag vill få barn
Författare
Leni Söderberg och Marianne Wilöfs
Förlag
Gothia AB
Bandtyp
Inbunden
Utgiven
1998
Antal sidor
126
ISBN
917085193X / 91-7085-193-X
Kommentar

Jag vill få barn: Infertilitet är ett stort problem för många. Vilka behandlingsmetoder finns? Hur stor är chansen att få ett efterlängtat barn? Här finns svaren.

 

Titel
Linnea från Yujiang - En bok om att bli pappa
Författare
Petter Lidbeck
Förlag
Albert Bonniers förlag
Bandtyp
Inbunden
Utgiven
1997
Antal sidor
.
ISBN
9100565040 / 91-0-056504-0
Kommentar

Linnea från Yujiang: Journalisten Petter Lidbeck berättar personligt om hur han och hans fru blev föräldrar till sin adoptivdotter Linnea, född i Kina. Vägen från ofrivillig barnlöshet till första mötet med Linnea, tre månader, var lång och kantad av hinder redan innan de anträdde resan till Kina. Med sin rappa prosa lockar Lidbeck läsaren att skratta åt det barnlösa parets alla turer med spermaprov, konstgjord befruktning och beskäftiga funktionärer, men hans bok rymmer en i grunden allvarlig prövning av de egna motiven för att bli pappa och en informativ skildring av samhällets sätt att hantera ett adoptionsärende – det svenska samhällets och inte minst det kinesiska.

 

Titel
Längta barn - en antologi om barnlöshet
Författare
.
Förlag
Albert Bonnier förlag
Bandtyp
.
Utgiven
2004
Antal sidor
.
ISBN
789100 102432
Kommentar
Tolv skribenter låter oss följa med på färden mot ett liv med eller utan barn. Just den här typen av berättelser är tacksamma att läsa då man är mitt uppe i fertilitetskarusellen. Att få jämföra sig med andra, att känna igen sig och kanske få inspiration till att söka alternativ som man inte orkat eller velat ta itu med.

Ekonomen Noemi Förster tar upp ett ämne som är högaktuellt, nämligen donation, rätten för varje individ att få vetskap om sitt ursprung. I Sverige tillåter man både sperma- och äggdonation, det är bra. Men man ser samtidigt till så att det i många fall inte finns några möjligheter att verkligen få barn. De som redan har ett gemensamt barn, kvinnan som hunnitr bli för "gammal" ur samhällets perspektiv (inte fertilitetsmässigt), eller de som redan använt sina sex försök utan resultat. De har inte mycket att hoppas på. Då återstår utlandet där man blir hänvisad till anonym donator.

En annan bra berättelse är ensamstående adoptivmamman, journalisten och författaren Carmilla Floyds. Att vara ensamstående med barnlängtan verkar inte vara tillåtet. Man får följa hennes väg genom förberedande familjecirklar, adoptionsutredningar och fram till föräldraskap.
Utdrag ur texten, Carmillas samtal med en handläggare på adoptionsorganisationen:
-Du vet att du måste ta ett barn som det är nåt fel på? frågar hon.
Jag har redan fått många broschyrer och brev om "barn med speciella behov" från den här organisationen.
- Hur menar du då? Frågar jag, fast jag förstår precis.
-Tja, det kan vara gomspalt, klumpfot, puckelrygg, Hepatit B, rabblar kvinnan iskallt. Jag undrar varför de uttrycker sig så brutalt? Är det en strategi, en skrämseltaktik?

Sture Nordhs berättelse är också värd att nämnas kanske till en del på grund av att den är skriven av en man. Mäns berättelser ur ett barnlöshetsperspektiv är förhållandevis sällsynta. Han skriver nyktert men ändå känsligt om sin och hustrun Gudruns väg fram till att bli föräldrar. Och avslutar med en del uttalande om hur debatten i samhället ser ut då det gäller barnlöshet. Debatten är förvillande lik den som fördes för drygt tjugo år sedan. Fertilitetsbehandlingar är det första landstingen sparar in på när resurserna tryter. Sture Nordh är ordförande för TCO.

Författaren, översättaren och frilansjournalisten Åsa Moberg avslutar boken. "Fördelar med att inte ha barn" heter hennes kapitel. Då man aktivt kämpar med att försöka bli förälder vet jag av egen erfarenhet att det kan vara skrämmande att höra talas om de som faktiskt inte lyckades, om de som förblev barnlösa. Men Åsa Mobergs berättelse kan nog ge mer tröst än ångest för den som känner att tiden håller på att rinna ut.

Medverkande i boken är Carmilla Floyd, Noemi Förster, Anna Mannheimer, Åsa Moberg, Sture Nordh, Marie-Jeanette Löfgren, Patrik Löfgren, Rickard Olsson, Bodil Sjöström, Linda Skugge, Kristina Thulin och Jenny Östergren.

 

Titel
Längtansbarnen - adoptivföräldrar berättar
Författare
Kerstin Wiegl
Förlag
Norstedts
Bandtyp
Inbunden
Utgiven
1997, 2004
Antal sidor
227
ISBN
91-1-301325-4
Kommentar
"Varje år adopteras omkring ettusen barn till Sverige. De kommer som svar på en het längtan. Deras nya föräldrar har väntat länge och tvingats gå i närkamp med många svåra frågor: Vill du ha mig, fast vi inte kan få "egna" barn? Och varför vill vi egentligen ha barn? Vilka barn finns för oss - och vilka vill vi ha? Spelar kön, hudfärg och ålder någon roll? Klarar vi att bli föräldrar åt ett sjukt eller deprimerat barn och hur påverkas vår familj av främlingsfientligheten?

Journalisten Kerstin Weigl, själv mamma till två små flickor från Kina och Vietnam, skriver självutlämnande om provrörsbefruktningar, utredningar, grubbel och väntan. Med sin berättelse och genom lyhörda intervjuer med andra adoptivföräldrar har hon åstadkommit en både informativ och gripande skildring av detta annorlunda och berikande föräldraskap.

Boken är illustrerade med fotografier av Caroline Roosmark."

 

Titel
Min väg till barn
Författare
Monica Adenor
Förlag
Förlagstryckeriet Vitterleken
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

I denna lilla bok finns inga allmängiltiga sanningar om infertilitet och adoption.
Här finns inga vetenskapligt bevisade fakta. Här finns bara min längtan och mina sorger, mina tillkortakommanden och min lycka. Och den största tacksamheten i världen att jag fick bli mamma till barn från världens ände. Den kan beställas via Förlagstryckeriet Vitterleken www.boktryckeri.net/forsaljning.htm

 

Titel
Missfall
Författare
Eva Sundgren
Förlag
Natur & Kultur
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
Kvinnors upplevelser och fakta kring missfall. Sjukvårdens roll och möjligheter. Hjälp och stöd till dig som förlorat barn genom missfall.

 

Titel
Nyfått barn - En bok om barnlöshet och adoption
Författare
Britta Kignell
Förlag
Books on Demand
Bandtyp
Pocket
Utgiven
2006
Antal sidor
90
ISBN
91-631-9210-1, 978-91-631-9210-4
Kommentar

Seoul, juni 2000: “Vad som händer i mitt huvud och skälvande hjärta medan jag går upp för de där trapporna är svårt att återge. Du är så nära nu. Dörren öppnas och mitt i alltihop bekymrar jag mig över att jag inte riktigt vet hur jag ska hälsa på fostermamman. Det är ju inte kutym att ta i hand i Korea. Jag ler bara lite mot henne och mumlar en hälsning på ovan koreanska.”

Att inte kunna “skaffa barn” när man själv har tänkt sig kan innebära en livskris och en stor sorg. Den här boken berättar både om detta och om den stora glädjen i att få barn genom adoption.

Britta Kignell, född 1972, bor i Falun och har tre barn som är adopterade från Korea. Hon arbetar som musiklärare men har skrivandet som ett stort intresse. Tillsammans med sin man har hon en webbsajt om Korea: www.kimchi.se

 

Titel
När du kom till oss
Författare
Ulrika Bokstad och Tina Landgren
Förlag
Eriksson & Lindgren
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
En fylla-i-bok speciellt anpassad för adoptivfamiljer. Så länge hade mina föräldrar väntat på mig, så här ser det ut i landet jag kommer från o.s.v. Perfekt presentbok.

 

Titel
Ofrivillig barnlöshet - En känslomässig berg- och dalbana
Författare
.
Förlag
ORGANON AB
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar

Boken kan beställas direkt från ORGANON AB, 031-720 65 00

 

Titel
Sista kvinnan från ur
Författare
Anita Goldman
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
1991
Antal sidor
143
ISBN
.
Kommentar

"En skönlitterär bok som berör ofrivillig barnlöshet på ett annorlunda sätt. Den handlar om en medicinkvinna, Sara som går igenom sin barnlöshet. Hon betraktas som värdelös i andra inte minst kvinnors ögon, allra mest känner hon sig själv värdelös som kvinna. Till sist så låter hon hennes man Abraham få ett barn tillsammans med deras slavinna. Den handlar om svartsjuka och kärlek och Saras egna värde som kvinna. Man får gråta mycket och den tar upp precis de känslor man känner igen sig i. Otroligt gripande och spännande!"

 

Titel
Som min egen
Författare
Susanne Levin
Förlag
Natur och Kultur
Bandtyp
Pocket
Utgiven
2003
Antal sidor
.
ISBN
9789127094710
Kommentar

Att adoptera betyder att uppta som sin egen.

I en fristående fortsättning på Leva vidare (1994) fortsätter Susanne Levin berättelsen om Lea Louise – en överlevandes barn. Det är en berättelse om beroende och frigörelse, men också om hur barnlöshet genom adoption vänds till föräldraskap; om hur barndomens och det förflutnas väg slingar fram i vuxenhetens landskap.

I mars 1977 reser Lea Louise tillsammans med sin man Lars till Colombia för att adoptera en pojke, och två år senare kommer en flicka till dem. Med de två svarta adoptivbarnen David och Amanda byter Lea sin biologiska barnlöshet mot adoptivföräldraskapet, och hon tar dem till sig som sina egna med den judiska moderns hela hängivenhet och överbeskydd. De två barnen bär med sig sitt eget arv när de inlemmas i Leas judiska familj och Lars kristna. Moderskapet och barnens utveckling tvingar Lea själv att söka efter vem hon egentligen är, och vad hon vill med sitt liv.

Leas mor har överlevt Auschwitz, och hennes enda dotter skall hålla det judiska arvet vid liv och föra det vidare till nya generationer. Arvet och gemenskapen levandegörs allt mer då barnen växer upp, och medan Amandas förståndshandikapp så småningom uppdagas tvingas Lea i vardagen vidare på en färd genom historia och nutid, för att till slut nå in i en outforskad framtid. Genom barnens närvaro kan Lea komma till insikt om vem hon själv var och vem hon blivit, och medan de så småningom söker en egen frigörelse och egna vägar till identitet, fortsätter hon sitt sökande efter bestämmelse och mening.

Susanne Levin undervisar i svenska, franska och religion i gymnasieskolan. Hon är född i Uppsala 1950, där hon också är bosatt tillsammans med make och två barn. I likhet med debutboken Leva vidare har denna bok självbiografisk bakgrund.

 

Titel
Vill ha barn
Författare
Boken bygger på texter från sajten www.villhabarn.com
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
"Vill ha barn – Inspiration och tröst, fakta och information till dig som har svårt att bli med barn och till dig som i arbetet möter ofrivilligt barnlösa.

Att skaffa barn hör till de stora livsmålen. Något självklart för de allra flesta men det blir inte alltid som planerat.
I Sverige finns det uppskattningsvis 500 000 tusen personer i fertil ålder som är ofrivilligt barnlösa. Det är naturligtvis svårt att ange exakta siffror.

Vår bok vänder sig till er som drabbats av infertilitet men också till er som i arbetet möter infertila - läkare och annan personal inom sjukvården, psykologer, kuratorer, socialsekreterare/adoptionsutredare och adoptionsorganisationer.

Vi vill ge er som inte lyckats bli föräldrar information och fakta men också tröst och inspiration att gå vidare. Det finns ofta hjälp att få. Sverige ligger långt framme på det medicinska området då det gäller behandling av barnlöshet och nya metoder utvecklas hela tiden. Dessutom tar vi upp adoption som i många fall är ett mycket bra alternativ.

Vi vill också lyfta fram den känslomässiga aspekten eftersom infertilitet ofta leder till en livskris. Frågor kring liv och död ställs på sin spets. I vill ha barn möter ni personer som ni kan känna igen er i. Människor som delar era erfarenheter.

Vi hoppas också kunna ge er som i arbetet möter ofrivilligt barnlösa en djupare inblick i deras tillvaro där i princip allt kretsar kring barnet som inte blir. Insikter som behövs för ett empatiskt bemötande.

Tiden är central. Många kan inte vänta. Den biologiska klockan tickar. Ofrivillig barnlöshet är ingenting som du kan ta itu med senare. De som är i den här situationen behöver hjälp nu.

Kerstin Fredholm, frilansjournalist
Ingela Johansson Rosander, chefredaktör för nättidningen www.villhabarn.com "

 

Titel
Ägglossning
Författare
Judith Uyterlinde
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
Judith och Paul bor i Amsterdam och är unga, framgångsrika och lyckliga. De bestämmer sig för att skaffa barn och efter ett årblir Judith gravid. I fjärde månaden får hon plötsligt missfall. Efter upprepade försök att bli gravid görs en utredning. Hon genomgår en konstgjord befruktning och hormonbehandling. Ytterligare en graviditet slutar med utomkvedshavandeskap och en bortopererad äggledare.
Öppet och ärligt beskriver Judith hur hon som alltid haft full kontroll över sitt liv plötsligt står hjälplös. Många tabubelagda känslor kommer upp till ytan som svartsjuka och missunsamhet. Judith tycker heller inte att hon får det stöd av Paul hon behöver och samtidigt är hon rädd att han ska lämna henne för en kvinna som kan ge honom biologiska barn.

Judith Uyterlinde är född 1962 och har tidigare arbetat som översättare och litteraturkritiker. Ägglossning är hennes debutbok, och den har nått stora framgångar i både Holland och Tyskland.

 

Titel
Är barn allt? - en bok om barnlöshet
Författare
Lena Holfve
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
.
Kommentar
"Är barn allt?" För mig är det så. Jag hade inte skrivit den här boken om jag inte i djupet av mitt hjärta ansett att barn är allt och livets mening." Så inleder författarinnan Lena Holfve sin bok "Är barn allt? - en bok om barnlöshet". 2/3 av hennes bok kan du läsa här. Boken i sin helhet kan du köpa för 39.50 kr genom sidan. Mycket läsvärd!

"Du som vill, men inte kan, få barn ska inte tiga och lida. Du ska slåss! Men det är inget smärtfritt slagsmål. Det är min förhoppning att du som är berörd får mod och smärtlindring på vägen. Härmed överlämnar jag boken i dina händer." Lena Holfve

http://www.kulturpool.se/bok1/index.htm

 

Titel
Önskebarn - En bok om provrörsbefruktning
Författare
Kajsa Olsson
Förlag
.
Bandtyp
.
Utgiven
.
Antal sidor
.
ISBN
91-34-51176-8
Kommentar

Boken tar upp olika områden inom ämnet, med flera personer som öppet pratar om sina IVF-försök, sina kriser, sina funderingar om adoption.

 

Upp

 

   

 

BOKTIPS

Att bemöta sorg

Att mista barn

Barn igen

Barnlängtan

Barn och sorg

Begravning

Engelska böcker

För barnen

Livets slutskede

Lyrik

Nordisk litteratur

Sorg, kris och livsåskådning

Änglar

Övrigt

 
 
 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.