HEM

* S *

LÄNGTAN

VÄNTAN

BESKEDET

FÖRLOSSNINGEN

* O *

MINNESSTUND

URNSÄTTNING

TIDEN EFTERÅT

TACK

* M*

TANKAR
TILL VEGA

HÖGTIDER

NAMNEN

* N *

FOTON

GRAFIK

* A *

VENDELA
I HIMLEN

VILDA

* I *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* R *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* O *

ZOIELI

   

 

FOTON - FÖRLOSSNINGEN 25 MAJ 2007

Äntligen frukost! Efter undersökningar, flera ultraljud och inskrivning på specialistförlossningen på Östra sjukhuset i Göteborg.

 

Vid mina tidigare förlossningar har det inte funnits tid att se all utrustning i ett förlossningsrum. Den tiden hade jag gott om nu...

 

En krukväxt i plast och en tavla på sned. Rummets inredning stämde med vår sinnesstämning...

 

Utsikten från förlossningsrummet. Lika deprimerande som på insidan.

 

Vi hade laddat upp med många tidningar...

 

Man hinner stirra upp i taket och tänka många tankar under tiden väntan pågår.

 

Magen är stor och kroppen är gravid. Därinne är livet stilla. Overklighetskänsla och sorg över att mista ännu ett barn.

 

Vi hade hunnit med så mycket på morgonen, men ändå stod tiden stilla...

 

Kateter i handen och ombytt till sjukhuskläder blev det pulverlunchsoppa och vaniljglass. Peter åt mat i lunchrestaurangen och återkom med ännu fler tidningar...

 

Lite mensvärk och overklighetskänsla. Jag undrar när smärtorna ska tillta som jag blivit förvarnad om. Väntan känns lång.

 

Kl. 15.55 är lilla Vackra född. Hon föddes mycket snabbt och enkelt efter en kort stund av lite kraftigare mensvärk under tiden pappa Peter slumrade i fåtöljen. Lika lång som sin pappas stora hand. Ögon, öron, näsa, mun och alla fingrar och tår på plats. Små runda axlar och liten rund mage. Alldeles för liten och skör. Vårt efterlängtade lilla barn.

 

Barnmorskan frågade oss ifall vi ville ha föräldrabrickan med fika efter förlossningen och det ville vi. Vi hade ju blivit föräldrar igen, fast än en gång blivit "änglaföräldrar". Vi fick en CD-skiva med vacker musik som alla nyblivna föräldrar i Västra Götalandsregionen får. Den skivan spelades resten av vår vistelse på förlossningen.

 

Vi tog flera fotografier på lilla Vackra för vår egen skull. Vi som föräldrar ser vårt lillalilla barn, men det kanske inte andra gör. Därför har vi valt att inte lägga ut några närbilder på hemsidan.

 

När jag vände mig om för att gå ifrån förlossningen, så slog det mig att synen av sjukhuset stämde så väl överens med mitt inre. I ett av de små fönstrena föddes min tredje dotter. Död. I ett annat fönster föddes min andra dotter dramatiskt men levande. Dessa fönster rymmer både glädje och sorg.

 

Peter visste att jag samlar på änglar och älvor efter Vendelas död. På vägen hem från förlossningen stannade vi vid ett köpcentrum och Peter gick iväg för att köpa hamburgare till oss, medan jag satt kvar i bilen och väntade. Han kom tillbaka med detta fina älvskohus. Något för mammahjärtat, till minne av Vendela och lilla Vackra och samtidigt en present till Vilda.

 

Upp

 

   

 

FOTON

Förlossningen
25 maj 2007

Vilda 2 år

 

 

 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.