HEM

* S *

LÄNGTAN

VÄNTAN

BESKEDET

FÖRLOSSNINGEN

* O *

MINNESSTUND

URNSÄTTNING

TIDEN EFTERÅT

TACK

* M*

TANKAR
TILL VEGA

HÖGTIDER

NAMNEN

* N *

FOTON

GRAFIK

* A *

VENDELA
I HIMLEN

VILDA

* I *

ÄNGLARINGEN

ÄNGLAFORUM

* R *

LÄNKAR

GÄSTBOK

* O *

ZOIELI

   

 

FÖRLOSSNINGSPLAN

 

Förlossningsönskemål 25 maj 2007

Bakgrund
Vårt första barn, Vendela, blev till efter 10 års barnlängtan och hon dog i magen precis innan förlossningen i v. 40+6, 8 juli 2002. Trots katastrofsnitt så var det redan för sent. Det hittades ingen orsak utan kallas bara för plötslig spädbarnsdöd i magen.

Efter mycket sorg, längtan och bedrövelser med två tidiga missfall och annat, så blev vår Vilda till på naturlig väg precis när vi påbörjat vår första provrörsbefruktning. Nästan tre år efter Vendela så föddes efterlängtade Vilda, 3 juni 2005, efter en mycket lång och orolig graviditet. Tyvärr blev den förlossningen också traumatisk då hon föddes med navelsträngen fyra varv runt halsen och det tog 5-10 minuter innan vi visste om hon skulle överleva. Idag är hon vår solstråle och glädje och vi är så tacksamma över att hon finns.

Detta barn, med arbetsnamnet "lilla vackra", blev till på vårt andra ivf-försök och allt har sett bra ut med hjärtljud och fosterrörelser hela vägen fram tills nu. Det kom som en chock att även detta barn har dött i min mage. Så mycket planer och drömmar man har hunnit göra under nästan 17 veckor och hoppet som ökat för varje dag. Vi har lärt oss att inte ta något för givet, men det gör lika ont ändå.

Förlossningen
Jag litar helt och fullt på er att ni gör vad som är bäst i situationen med smärtlindring och annat. Vi har redan många smärtsamma minnen från förlossningsmiljö och det här blir ytterligare ett till. Bra att känna till är att jag kan upplevas som väldigt lugn och stark på utsidan och det är lätt att misstolka mig när jag är rädd, ledsen eller nervös. En av mina rädslor är att livmodern ska bli skadad så att en ny graviditet omöjliggörs.

Önskemål
För oss är detta vårt barn, oavsett antal veckor eller hur litet barnet är. Det är viktigt för oss att allt går värdigt till.

Vi önskar givetvis veta könet, vikt och ungefärlig längd om det går. Vi har förstått att fotavtryck blir svårt. Att samla minnen vet vi av tidigare erfarenhet hur mycket det betyder i sorgen och vi kommer att fotografera barnet för vårt eget minnes skull. Ni får gärna ta kort på både barnet och oss föräldrar på samma bild.

Detta efterlängtade lilla barn kommer att urnsättas i samma grav som sin storasyster Vendela så småningom. Först kommer barnet att obduceras för att kanske finna svar om varför det hänt igen. Barnet kommer också att få ett namn, så fort vi vet vad könet blir och kommer också att få pappans efternamn som alla våra tre barn. Det känns bättre att säga ett namn än den/det och kanske speciellt inför storasyster Vilda när hon börjar att förstå mer.


Varma hälsningar Elisabeth & Peter


--------------------------------------------------------------------------------

Förlossningsönskemålen lämnades till förlossningspersonalen vid inskrivningen. Det märktes att både barnmorskorna och läkarna hade läst önskemålen och både dem och vi blev hjälpta av de skrivna orden. En förlossningsplan rekommenderas varmt att skriva innan en förlossning ifall man har möjlighet.

Elisabeth

   

 

Förlossningen

Förlossningsplan

 

 

 

 

¤ ¤ ¤
¤ Bokmärk denna sida. ¤ online ¤

© Copyright www.zoieli.se - All rights reserved.